Saturday, August 15, 2009

Biskut Badam Intan

Biskut ni aku baru wat semlm.aku tak tau nak gtau cmne yg
betapa sedapnya biskut ni.masuk mulut jer, da hancur tau.sedap!



senang je nak watnya.apapun,ni resipinye ekk..

BISKUT BADAM INTAN

Bahan-bahannya
1 kg tepong gandum
350 gm badam, dikisar
400 gm gula halus ( gula tepong)
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh bicarbonate soda
secubit garam
Minyak makan secukup nya

Cara-caranya
1. Masukkan kesemua bahan dalam satu bekas kecuali minyak. Gaul rata.
2. Masukkan minyak sedikit sedikit hingga menjadi satu dough yg boleh diterap.
3. Bakar dalam oven pada suhu 170’C sehingga biskut masak.

1 comment:

  1. Sangat berharap, blog website ini menampilkan informasi yang terus bermanfaat :) keep blogging...

    salam dari Pen jual Parfum

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin